Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Policy Lab Interbestuurlijke Nederlandse EU-prioriteiten

June 21 @ 09:30 - 13:00 CEST

Free

Policy Lab ‘Samen werken aan de groene & digitale transitie: interbestuurlijke Europese prioriteiten voor de periode 2024-2029’

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het European Urban Knowledge Network (EUKN) nodigen u uit voor een Policy Lab op 21 juni 2023, 9:30-13:00 uur, in Den Haag (locatie: ZZIIN Den Haag Centraal Station). Na het Policy Lab wordt een lunch aangeboden.

De bijeenkomst heeft als doel in kaart te brengen op welke Europese dossiers en onderwerpen Nederlandse overheden (rijk, provincies, gemeenten en waterschappen) gezamenlijk op kunnen trekken, met het oog op het aantreden van een nieuwe Europese Commissie in 2024.

Na een welkomstwoord door de organisatoren geven het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU een korte inleiding.

Vervolgens bespreken we in inhoudelijke werksessies de belangrijkste Europese initiatieven en ontwikkelingen, brengen we raakvlakken in kaart en kijken we vooruit naar interbestuurlijke samenwerking tijdens en voorafgaand aan de nieuwe Commissieperiode.

Verdere informatie en achtergrondmateriaal over de werksessies worden na aanmelding naar alle deelnemers gestuurd.

Aanmelden kan tot 9 juni 2023 via deze website.

Venue

ZZIIN Den Haag Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
Den Haag, 2595 AA Netherlands
+ Google Map
View Venue Website